Terug

Volg Hart van Nederland

Hondje Bobbie ontsnapt aan de dood, baasje Anja huilt nog elke dag

Hondje Bobbie ontsnapt aan de dood, baasje Anja huilt nog elke dag

Dieren

28 juli 2023, 21:00

Donderdag 20 juli is een dag die de Haagse Anja Hartinger niet snel zal vergeten. Een gezellige wandeling met haar hondje Bobbie veranderde van het ene op het andere moment in een nachtmerrie. Vanuit het niets sprong er achter een bus een grote hond vandaan die het op het kleintje had gemunt. De aanval werd Bobbie bijna fataal.

Anja was nog geen minuut aan het lopen toen het ongeluk plaatsvond. Een grote hond van zo'n 40 kilo schudde Bobbie hard door elkaar en liet niet los.

Het gebeurt vaker dat mensen hun verantwoordelijkheid niet nemen nadat ze een hond leed hebben aangedaan. Dit 7-jarige meisje was getuige van zo'n laffe daad:

Meisje (7) ziet hoe hondje voor haar ogen wordt doodgereden, bestuurder rijdt door
0:31
Meisje (7) ziet hoe hondje voor haar ogen wordt doodgereden, bestuurder rijdt door

Geen gegevens

De eigenaar van de grotere hond vertrok na de aanval zonder zijn gegevens achter te laten. De buurman van Hartinger is nog achter hem aan gerend, op blote voeten, om toch nog een adres te kunnen noteren.

"Hij loopt nu gewoon weer zijn hond uit te laten alsof er niets is gebeurd", vertelt Hartinger aan het AD. "Stel je voor dat iemand daar met zijn kind loopt en zo wordt aangevallen. Dat kan toch niet!"

4000 euro dierenartskosten

Hartinger heeft het grootste deel van de week besteed aan zorg voor Bobbie, waarbij ook zo'n 4000 euro aan dierenartskosten is komen kijken. Een pittig bedrag voor een vrouw die moet rondkomen van een uitkering. En of het bij dit bedrag blijft is nog de vraag.

"De kans groot dat de kosten nog hoger worden als Bobbie nog aan zijn kaken geopereerd moet worden", zegt ze tegen de krant.

Aangifte

Vrijdag heeft Hartinger aangifte gedaan. Het is echter nog de vraag of de baas van de hond strafbaar was. Voor Hartinger betekent dit nog even afwachten, maar hoe zij erover denkt is duidelijk. "Ik wil gewoon niet dat anderen ook slachtoffer worden van deze hond."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.