Terug

Volg Hart van Nederland

Tientallen varkens dood door uitgevallen stalventilatie in Rhenen

Tientallen varkens dood door uitgevallen stalventilatie in Rhenen

Dieren

25 dec 2022, 10:22

Tientallen varkens zijn zondag omgekomen in een varkensstal aan de Sundertweg in Rhenen (Utrecht) doordat de stalventilatie was uitgevallen. In de stal stonden zo'n achthonderd varkens. 39 varkens zijn omgekomen.

Eerder meldde Veiligheidsregio Utrecht dat honderden varkens het niet hadden overleefd, maar een groot deel bleek buiten bewustzijn en toch niet dood, aldus een woordvoerder.

De brandweer heeft meerdere ventilatoren gebruikt om het zuurstofgehalte weer op orde te krijgen. Inmiddels doet de stalventilatie het weer.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.