Terug

Volg Hart van Nederland

Dit is waar verwaarloosde paarden en pony's worden opgevangen: 'Kans om weer paard te worden'

Dit is waar verwaarloosde paarden en pony's worden opgevangen: 'Kans om weer paard te worden'

Dieren

4 okt 2022, 22:43

De Partij voor de Dieren en de VVD hebben elkaar gevonden in een plan om huisdieren beter te beschermen. Ze willen daartoe de Wet dierenmishandeling aanscherpen, die binnenkort door de Tweede Kamer wordt behandeld, zo maken ze bekend op dierendag.

Henk ten Napel staat vierkant achter de plannen van de politici. Hij vangt met zijn organisatie 'Paard zoekt baas' al jaren paarden en pony's op die stelselmatig zijn mishandeld en/of verwaarloosd. Hij zit met eigen ogen de gevolgen van dierenmishandeling. Samen met vrijwilligers verzorgt hij de viervoeters intensief tot ze hersteld zijn van de trauma's en weer levenslust uitstralen. "Hier krijgen ze de kans om weer paard te worden."

Energiecrisis

Op dit moment verzorgt Henk 55 paarden en pony's en het aanbod blijft helaas groot. Ook hij merkt de gevolgen van de energiecrisis. "Voor de energiecrisis kreeg ik gemiddeld 1 telefoontje per week met een hulpvraag voor een paard of pony. Eigenaars die er niet meer zelf voor kunnen zorgen. Maar nu zijn het er ruim 15 per week. Mensen die me smeken om hun paard op te nemen", vertelt Ten Napel aan Hart van Nederland.

De dierenredder maakt zich grote zorgen over de nabije toekomst. Hij vreest dat mensen straks hun dieren zullen loslaten in de natuur in de hoop dat een barmhartige Samaritaan de zorg op zich zal nemen. "Ik wil wel helpen, maar ik heb er de capaciteit niet voor. Dan zit ik straks met 600 paarden!"

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.