Terug

Volg Hart van Nederland

Haastige vrouw rijdt uur lang met aangereden hond Charlie in haar bumper

Haastige vrouw rijdt uur lang met aangereden hond Charlie in haar bumper

Dieren

22 dec 2020, 13:14

Een onsympathieke actie van een bestuurster heeft maandag veel emotie losgemaakt bij medewerkers van Dierenambulance de Ronde Venen / Amstelland. De vrouw rijdt bij het Brabantse Best de Jack Russel Charlie aan. Ze heeft vervolgens geen tijd om even te stoppen. Het dier zit een uur later nog steeds vast in haar bumper. De vrouw is maandag onderweg van Brabant naar Schiphol en moet waarschijnlijk een vlucht halen of iemand ophalen. Andere weggebruikers moeten haar erop wijzen dat hond Charlie ondertussen 'meelift' in de grill van haar bumper.

Levend in de bumper

De bestuurster is nadat het ongeluk gebeurde al bijna een uur onderweg als het haar opvalt dat andere bestuurders naar haar auto wijzen en gebaren maken om te stoppen. Waar ze in eerste instantie niet stopte besluit ze haar auto nu wel stil te zetten op de vluchtstrook. De vrouw stapt uit en ziet hond Charlie tussen haar bumper zitten. De viervoeter is dan al overleden. Ze schakelt de dierenambulance in en die komt meteen ter plaatse. Een woordvoerster vertelt tegen Hart van Nederland dat Charlie waarschijnlijk nog een tijd levend heeft vastgezeten in de bumper. Ze denkt dat de kans groot is dat de hond nu nog had geleefd als de vrouw wel meteen was gestopt. "Toen onze medewerkster de hond uit de grill van de bumper haalde was het dier nog helemaal slap en lijkstijfheid treedt snel op. De hond had absoluut nog kunnen leven." Lees ook: Hond overleden bij aanrijding in Best, baasje raakt zwaargewond

'Met stomheid geslagen'

De woordvoersters is niet te spreken over het gedrag van de vrouw. "Op zo'n moment bel je toch de politie of dierenambulance. Dan doe je iets!" Medewerkers van de dierenambulance zijn erg aangedaan door het incident, blijkt ook wel uit een emotioneel bericht op social media: "Mevrouw was geïrriteerd dat het allemaal zo lang duurde, want tja mevrouw had haast...," is te lezen in het bericht.

De medewerkster die maandag ter plaatse komt, barst daar in tranen uit. Vooral de reactie van de bestuurster van de auto raakt een gevoelige snaar. "Ik heb Charlie in een handdoek gewikkeld en liep op de vrouw af," beschrijft ze. "Vervolgens vroeg ik haar waarom ze niet is gestopt.'' De vrouw antwoordt dat ze haast heeft en dat ze onderweg is naar Schiphol. ''Ik was met stomheid geslagen'' beschrijft ze verder. ''Ik voelde woede in mij opkomen, toen ben ik maar weggegaan. Het dier was op dat moment belangrijker en ik vond het respectloos om er met het dier in mijn handen verder op in te gaan."

'Als u maar op tijd bent'

De dierenambulance laat in het bericht duidelijk weten iets van het incident te vinden. Ze schrijven: "Echt mensen gaat het echt zo in de wereld momenteel? Wij regelen het wel mevrouw, wij vangen de eigenaren wel op en en zorgen dat het dier een waardig afscheid krijgt, als u maar op tijd op Schiphol bent." De dierenambulance bekommert zich nu vooral om de eigenaren van de hond. Voor de bestuurster hebben ze eigenlijk maar één boodschap: "Misschien voortaan wat eerder vertrekken!"

Afbeelding slechts ter illustratie. Bron foto: Annabel P. via Pixabay

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.