Terug

Volg Hart van Nederland

Gehandicapte katten en mensen samen op de foto voor kalender

Dieren

7 mrt 2023, 22:45

In het Katshuisch van Arianne de Jong, een opvang voor gehandicapte katten, vindt dinsdag een unieke fotoshoot plaats. Katten en mensen met een beperking worden samen vereeuwigd. De gemaakte foto's vormen samen een heuse kattenkalender.

Het Katshuisch is een stichting die zich naast de opvang van gehandicapte katten ook inzet voor bijvoorbeeld operaties van de hulpeloze dieren. "Alle katten die hier zijn, werden bedreigd met inslapen", zegt Arianne tegen Hart van Nederland.

Perfecte match

Dat is precies wat er met de kattenkalender voorkomen moet worden. Iedere maand heeft z'n eigen verhaal en de fotomodellen vormen een perfecte match. Zo wordt bij een model dat een ongeluk gehad heeft een kat gezocht met een soortgelijk verhaal.

Bekijk in onderstaande video hoe een kat met kromme achterpootjes gefotografeerd wordt met fotomodel Jannie, die een beperking bij zijn oog heeft:

Gehandicapte katten en mensen samen op de foto voor kalender
1:26
Gehandicapte katten en mensen samen op de foto voor kalender

De opbrengst van de kattenkiekjes wordt in de behandeling van de dieren gestoken, zodat er minder snel gekozen wordt om de katten een spuitje te geven. Want waar mensen vaak een heel traject in kunnen gaan om beter te worden, wordt er door dierenartsen bij katten volgens Arianne negen van de tien keer gekozen om de viervoeters in te laten slapen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.