Terug

Volg Hart van Nederland

Geboortegolf bij dierenopvang Flappus: honderden cavia's wachten op een nieuw huisje

Dieren

17 apr 2023, 17:27

De verzorgers van de Zwolse dierenopvang Flappus zitten met hun handen in het haar. Of beter gezegd, in het haar van de cavia's. In februari kreeg de stichting vierhonderd verwaarloosde cavia's binnen. Veel van deze knaagdieren bleken in verwachting te zijn. Een paar weken later loopt het aantal cavia's dan ook stevig op.

Ze hebben nu namelijk tweehonderd cavia's meer in vergelijking tot februari. "We zitten op dit moment op zeshonderd cavia's die een nieuw huis zoeken. En daar blijft het niet bij. "Bij mijn collega zitten er nog zo'n 55 cavia's en een deel hiervan moet ook nog bevallen", vertelt Carl Withaar, oprichter van Dierenopvang Flappus, aan Hart van Nederland.

Cavia's een thuis geven

"Het wildseizoen is nu begonnen. Dit betekent dat er heel veel jonge wilde dieren binnenkomen die om welke reden dan ook geen ouders meer hebben. Wij proberen hen op te lappen en weer uit te zetten in de natuur", legt Carl uit. "Wij zijn echt van 's ochtends vroeg tot 's avond laat bezig om alles rond te krijgen en vooral ook om alles goed schoon te houden."

Mocht jij een thuis kunnen bieden aan knaagdieren, dan ben je van harte welkom bij Flappus. "Neem met ons contact op en kom gezellig op de visite. We zoeken dan een mooi caviakoppel voor je uit. Je moet dus wel twee of meer cavia's meenemen. Deze knaagdieren gaan nooit alleen."

In februari schoten Bikers For Animals Groningen en Stichting Dierenopvangcentrum Groningen de Zwolse Stichting Flappus te hulp. Zij haalden een deel van de cavia's op en vingen hen op. Hart van Nederland was erbij:

Honderden verwaarloosde cavia's moeten worden opgevangen, en dan is de helft nog zwanger
1:05
Honderden verwaarloosde cavia's moeten worden opgevangen, en dan is de helft nog zwanger

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.