Terug

Volg Hart van Nederland

Schattig: Eerste wombat geboren in Nederland

Schattig: Eerste wombat geboren in Nederland

Dieren

11 apr 2023, 17:05

Een primeur voor het Brabantse dierenpark BestZOO: de enige twee wombats in Nederland hebben een jong gekregen. Dat meldt de dierentuin dinsdag aan Hart van Nederland.

"De wombats maken het goed en het jong steekt al regelmatig zijn snuitje naar buiten", aldus het park. Ze haalden het wombatstel in 2021 naar Nederland vanuit Australië, maar dat ging niet zomaar. Het land laat namelijk niet zomaar toe dat er dieren uit het land worden gehaald.

Hieronder zie je een foto van het wombatjong dat nog in de buidel van de moeder zit:

"De wombat krijgt meestal één jong per worp, na een draagtijd van 21 dagen", aldus BestZOO. Wie hoopt het wombatjong snel te kunnen bewonderen, moet wel geluk hebben. Wombatjongen blijven namelijk eerst zes tot zeven maanden in de buidel.

"Deze schattige pluizenbollen lijken erg veel op koala's. Alleen leven ze niet in bomen, maar op de grond. Ze graven graag tunnels. Daarom is de ingang van de buidel naar achteren gericht en niet naar voren. Zo komt er geen zand in de buidel tijdens het graven."

Beeld: Thomas Schüte

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.