Terug

Volg Hart van Nederland

Een enorme meerval van 2,43 meter lang? Paul heeft hem gevangen, en verbreekt daarmee record

Dieren

14 apr 2023, 19:51

Het was een monsterklus. Afgelopen zondag- op maandagnacht hengelde visfanaat Paul Breems het meervalrecord van Nederland in een bellyboat binnen. De vis was maar liefst 2,43 meter groot. De 43-jarige Paul uit Nijmegen is dan ook megatrots op dit resultaat.

Zondagavond rond 23.00 uur ging hij met zijn bellyboat het water in. Rond middernacht ontving hij een signaal op zijn dieptemeter: "Ik benaderde de vis rustig. Op een gegeven moment had ik hem te pakken maar mijn hengel schoot wel uit mijn handen. Ik heb flink moeten vechten met de vis."

Paul werd alle kanten op getrokken. "Toen we ons weer op rustig water bevonden, heb ik de meerval bij zijn bek gepakt. Het duurde ongeveer 30 minuten voordat ik hem echt gevangen had." De 43-jarige man legde de enorme vis vast op foto en video, en liet uiteindelijk het dier weer vrij.

En die enorme meerval zag er zo uit:

Heb jij al eens zo'n enorme meerval gezien?
0:18
Heb jij al eens zo'n enorme meerval gezien?

Dagen vol spanning

De visser stuurde de beelden van de meerval naar Beet Nederlandse Recordlijst Zoetwatervissen-commissie. Na dagen vol spanning kreeg Paul vrijdag uitsluitsel: hij heeft het meervalrecord van Nederland geëvenaard. En misschien zelfs verbroken.

In 2021 ving Jeroen Breurs uit Lage Zwaluwe ook een meerval van 2,43 meter. Al was dit vanuit een 'normale' boot en deed Paul het eerder deze week vanuit een bellyboat. "Vissen in zo'n boot is heel anders. Het is lastiger. Je stuurt met je flippers en je hebt niet een grote motor", legt Breems uit.

De vis is gevangen in de Waal, waar precies houdt Paul liever geheim. "Ik wil proberen om hier nog grotere vissen te vangen. Ik weet dat namelijk die hier rondzwemmen."

Bijna zijn oog verloren

Je kan dus wel stellen dat Paul een echte visfanaat is. Bij andere vissers staat hij bekend als een van de Cat FishMatties. "Vissen is mijn verslaving. De spanning is het leukste. Het moment van de aanbeet is niet te beschrijven. De adrenaline giert door je hele lijf."

Paul gaat zeker vijf à zes keer per jaar naar het buitenland. "6 maart ving ik op mijn verjaardag in Italië een meerval van 2,56 meter lang. Vorig jaar verloor ik in dit land bijna mijn oog tijdens het vissen", vertelt Paul. "Ik heb dus motivatie om de grootste vis te vangen. Ik ben een echte strijder."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.