Dieren
2 nov 2021, 13:24
Een restaurant in Den Haag had afgelopen weekend onverwachts een vliegende gast in de keuken. Een duif vloog daar naar binnen en landde in de frituurpan.
De kok van het restaurant was zojuist met zijn dienst begonnen toen de duif via een open deur zijn entree maakte. Die deur was even opengezet voor wat frisse lucht. Voordat de kok het doorhad, was de stadsduif naar binnen gevlogen en nam het beestje een bommetje in de frituurpan.
Wonder boven wonder bleef de duif ongedeerd, omdat het vet nog niet was opgewarmd. Wel was het een flinke opgave voor de kok om het glibberige beestje te pakken te krijgen. Toen dat eindelijk was gelukt, werd het dier goed ingepakt en overhandigd aan de dierenambulance.
De dierenambulance bracht de duif naar een vogelopvang in de buurt en kreeg vervolgens een uitgebreide schoonmaakbehandeling. Nadat het diertje met water was afgespoeld, werd het grondig gewassen. Er waren maar liefst zes warme badjes met zeep voor nodig om het vet tussen de veren te kunnen verwijderen. Als laatst werden de veren van duif nog even droog geföhnd.
Na een nachtje in de couveuse en een stevige maaltijd was het weer tijd voor de duif om zijn vleugels te spreiden en de wijde wereld weer in te trekken.
Beeld: Dierenambulance Den Haag
Deel dit artikel
Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.
Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.