Terug

Volg Hart van Nederland

Debat over slechte zorg paarden Oostvaardersplassen

Debat over slechte zorg paarden Oostvaardersplassen

Dieren

31 juli 2019, 05:16

Er wordt zo slecht voor de 150 konikpaarden in de Oostvaardersplassen gezorgd, dat Partij voor de Dieren, Forum voor Democratie en de PVV hier woensdag een uitzonderlijk spoeddebat over hebben in de Provinciale Staten van Flevoland. Het zomerreces wordt ervoor onderbroken. De drie partijen willen dat het provinciebestuur ingrijpt. Volgens de Partij voor de Dieren stonden de dieren vorige week in de brandende zon, zonder beschutting en schaduw. Ze deden daarom aangifte tegen Staatsbosbeheer. Lees ook: Verhuizing paarden Oostvaardersplassen later Maar Staatsbosbeheerder zegt dat de paarden goed bestand zijn tegen de hitte. Volgens een woordvoerder hadden de paarden vorige zomer wel de mogelijkheid om de schaduw op te zoeken, maar deden dat helemaal niet.

Op transport

De konikpaarden staan in een kleine vangweide van 55 hectare, omdat ze naar een natuurgebied in Wit-Rusland getransporteerd moeten worden. Daar hadden ze eigenlijk al moeten zijn, maar door bureaucratische problemen in het land konden de paarden nog niet die kant op. ANP/Redactie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.