Terug

Volg Hart van Nederland

Container met 'drugsafval' blijkt vol te zitten met dode eenden

Container met 'drugsafval' blijkt vol te zitten met dode eenden

Dieren

24 mrt 2023, 23:35

De brandweer heeft vrijdagmiddag een stel dode eenden aangetroffen in een grote container vlakbij een kano- en roeivereniging in het Zuid-Hollandse Aarlanderveen. De hulpverleners kregen in eerste instantie een melding van bodemverontreiniging. Uiteindelijk bleek het te gaan om de dierenlijken.

De brandweer kreeg de melding rond 14.00 uur. Het ging mogelijk om een container met gevaarlijke stoffen, waarbij het vermoeden was dat er drugsafval in het vat zat. Volgens Veiligheidsregio Hollands-Midden kwamen ze daar in de regio eerder deze week al mee in aanraking.

"Het bleek uiteindelijk om dode eenden te gaan, in een container aan de Machineweg in Aarlanderveen. Ik heb geen idee wat het verhaal hierachter is. We hebben de gemeente gevraagd om het op te ruimen vanwege het gevaar op vogelgriep. Deze griep heerst nog steeds in Nederland", vertelt een woordvoerder van Veiligheidsregio Hollands-Midden.

Beeld: Jakub Porzycki/NurPhoto/Shutterstock

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.