Terug

Volg Hart van Nederland

Brandweer redt ree van verdrinkingsdood in Almelo

Dieren

4 mei 2023, 19:48

Brandweerlieden, handhavers en een jachtopziener hebben donderdag een ree kunnen redden van het verdrinken. De hulpdiensten kwamen in actie bij het Twentekanaal in Almelo, waar de ree in het water was gesprongen. 

In eerste instantie lukte het de jachtopziener bijna om de ree te vangen met een lus aan de wal van het kanaal, nadat het dier al een eind in het kanaal had gezwommen. Het beestje kon zich echter op het nippertje losmaken en nam nogmaals een duik in het kanaal aan het gedeelte langs de Sluiskade Noordzijde.

Boot

Om het beestje te redden van een verdrinkingsdood, probeerde de brandweer het dier te redden met een boot. Omdat de ree al flink verzwakt was van het zwemmen kon de brandweer het dier vrij gemakkelijk redden.

De aanwezige jachtopziener, die zelf eerder een poging deed om het dier te vangen met een lus, heeft het dier losgelaten in de omgeving van de Gravenallee in Almelo.

Dier in nood: brandweer Almelo probeert ree in veiligheid te brengen
1:12
Dier in nood: brandweer Almelo probeert ree in veiligheid te brengen

Beeld: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.