Terug

Volg Hart van Nederland

Brandweer redt kater (Holle Bolle) Gijs uit sierhek in Laren

Dieren

8 juni 2023, 15:05

Kater Gijs uit Laren blijkt niet zo heel goed in het inschatten van zijn eigen omvang. De kat dacht zich wel door de spijlen van een sierhek te kunnen wurmen, maar toen zat de kat in het nauw...

Een oplettende automobilist zag dat twee honden op straat wel érg opgewonden werden van een hek. Al snel bleek dat arme Gijs, die als een rat in de val beklemd zat tussen de spijlen, de bron van alle opwinding was.

Grof geschut

De automobilist schakelde meteen de dierenambulance en de brandweer in en die kwamen met grof geschut ter plaatse. Met een spreider werden de spijlen omgebogen en al snel was Gijs weer zo vrij als een vogel en terug in de armen van zijn baasje. De kat is ter plaatse nagekeken door een dierenarts en maakt het goed.

Beeld: HFV Photo Services

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.