Terug

Volg Hart van Nederland

Aangespoelde schildpadden herstellen goed en zijn snel te zien in Blijdorp

Dieren

18 jan 2024, 13:59

Het gaat goed met de schildpadden die tijdens de feestdagen zijn aangespoeld aan de kust. Na hun vondst werden ze overgebracht naar Diergaarde Blijdorp. Binnenkort kunnen bezoekers van de Rotterdamse dierentuin de opgelapte schildpadden komen bekijken.

Tijdens de feestdagen spoelde de ene na het andere schildpad aan. Het betrof vier dikkopschildpadden en twee zeldzame Kemps zeeschildpadden. Normaal zwemmen deze gepantserde reptielen alleen voor in warme wateren, zoals de Golf van Mexico.

Bløf

Eén van die Kemps zeeschildpadden overleefde het niet. Het dier, genaamd Bløf, maakte het eerst goed, maar kreeg daarna te maken met een terugslag. "Dit zien je wel vaker als een schildpad is aangespoeld", zegt de woordvoerder.

De andere schildpadden zijn inmiddels weer helemaal opgeknapt. "Het gaat helemaal goed met ze", zegt een woordvoerder tegen Hart van Nederland. "Het gaat misschien wel beter dan verwacht. Maar misschien spreek ik voor mijn beurt, ik ben niet de 'schildpaddenkoning'."

Retour

De dierentuin is van plan de schilpadden terug te sturen naar de gebieden waar ze vandaan komen. "De Azoren zijn een voor de hand liggende plek", vertelt de woordvoerder. "Maar daar is het nog vrij fris, dus dat is nog een beetje toekomstmuziek."

Eerst willen ze nog DNA-onderzoek doen bij de schildpadden, zodat ze erachter kunnen komen waar ze precies vandaan komen. Ook de eendenmosselen, die aan een van de schilpadden kleefden, kunnen informatie bieden over het gebied van afkomst.

Tentoonstellen

"We gaan ze zeer waarschijnlijk tentoonstellen aan het publiek", zegt de woordvoerder. Maar eerst moeten ze nog een beetje aansterken. De zegsman laat weten dat het koffiedik kijken is wanneer dat precies gebeurt. Ergens tussen de aankomende twee weken en een maand.

De schilpadden zwemmen nu nog met elkaar in een bassin. Als het publiek ze mag komen bekijken, zal dat waarschijnlijk zijn in de mangrove-bassin van de dierentuin.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.