Terug

Volg Hart van Nederland

Besmeurde zwanen worden schoongepoetst

Besmeurde zwanen worden schoongepoetst

Dieren

25 juli 2017, 18:22

De Rotterdamse opvang Vogelklas Karel Schot draait overuren. Er zijn onlangs 29 met olie besmeurde zwanen binnengebracht. Na een periode van ‘ontstressen’ kunnen ze nu worden schoongemaakt. Dat is van levensbelang, als de zwanen onder de olie blijven zitten kunnen ze eraan dood gaan. In 2007 is voor het laatst een grote groep besmeurde zwanen binnengebracht bij de Rotterdamse opvang. "Het is heel bijzonder. Door de ervaring binnen het bedrijf kunnen die dieren efficiënt worden schoongemaakt. We wassen alleen maar als een dier stabiel is anders is de stress te veel. Daarna kunnen ze rustig opdrogen." Zondag 16 juli werden de besmeurde zwanen aangetroffen in de Tweede Petroleumhaven in Rotterdam. De olie was vrijgekomen door een lek bij Kool Tankstorage.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.