Terug

Volg Hart van Nederland

Beschuit met muisjes! Vier tijgerwelpjes geboren in AquaZoo Leeuwarden

Dieren

22 juni 2023, 13:54

In AquaZoo Leeuwarden zijn vorige week donderdag vier Amoertijgerwelpjes geboren. Het is de eerste keer dat de dierentuin in Friesland jonge tijgertjes mag verwelkomen.

"De geboorte van jongen is hoe dan ook heel speciaal. Je hoopt er op, maar als het ook daadwerkelijk gebeurt, is het heel bijzonder", legt hoofddierenverzorger William Kreijkes uit. "En dan zijn het er ook nog eens vier - dat hadden we nooit durven dromen."

De jongen en hun moeder maken het tot nu toe goed. "Het blijft altijd spannend hoe het verder zal gaan, maar vooralsnog ziet het er goed uit." De komende tijd blijven de welpjes en hun moeder nog binnen. "Daarna is het afwachten: de dieren mogen zelf bepalen of en wanneer ze het buitenverblijf gaan verkennen."

Ernstig bedreigd

De Amoertijger is een ernstig bedreigde diersoort die voorkomt in het stroomgebied van de gelijknamige rivier op de grens van China en Siberië. Er leven nog maar een paar honderd van deze dieren in het wild. De grootste bedreiging voor hen is de mens, met name door stroperij en vernietiging van hun leefgebied. Europese dierentuinen zetten zich in om deze soort te behouden en een gezonde populatie te handhaven.

AquaZoo mocht vorig jaar twee volwassen tijgers verwelkomen in hun spiksplinternieuwe verblijf. Het vrouwtje Aïda komt uit Safaripark Beekse Bergen en het mannetje Vadim uit Sosto Zoo in Hongarije. "Wij wilden heel graag bijdragen aan het behoud van deze soort, dus we zijn dan ook heel blij met de komst van deze vier welpen", vertelt general manager Jeroen Loomeijer. "Het is extra bijzonder dat ze nu zijn geboren in het jaar dat wij onze 20-jarige verjaardag vieren. Een mooier cadeau hadden we niet kunnen krijgen."

Beeld: AquaZoo

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.