Terug

Volg Hart van Nederland

Beroemde poezenboot kraakt en lekt, honderden katten wachten op donateurs

Dieren

24 mrt 2023, 19:34

Ouderdom komt met gebreken. Dat merken ze ook op de Amsterdamse poezenboot, die na 45 jaar echt aan vervanging toe is. Het kraakt en piept op de beroemde boot. Maar de poezen kunnen natuurlijk niet aan hun lot worden overgelaten en daarom wordt er een nieuwe, moderne, ecologische poezenboot gebouwd.

Beheerder Judith Gobets werkt al 45 jaar op de poezenboot en is blij dat er een nieuwe woonplek voor alle honderden poezen wordt gebouwd. Volgens haar is het hard nodig. De randen van de betonnen bak brokkelen af en lekkages en verstoppingen zijn op de boot de orde van de dag. "We hebben het de afgelopen jaren gered met wat renovatie en duct tape, maar nu is de boot dan echt aan vervanging toe", vertelt Judith. Tijd om de noodklok te luiden, vond de poezenverzorger.

Op zoek naar donateurs

Jaarlijks vinden ruim 200 tot 250 katten er een tijdelijk thuis. Van zwervers en vondelingen tot afgestane of gedumpte katten. "Wij hebben echt al duizenden katten vanaf het begin een onderdak en een huis gegeven, en geholpen. We helpen ook mensen met castratie en sterilisatie als ze dat niet kunnen betalen", legt Judith uit.

De hoop is dat de nieuwe boot deze zomer af is. Al is er op dit moment nog wel werk aan de winkel - en dan vooral voor het financiële gedeelte. De poezen kunnen namelijk iedere cent goed gebruiken. Gobets hoopt op ‘financiële hulp van iedere kattenliefhebber’.

Beroemde Poezenboot kraakt en lekt, honderden katten wachten op donateurs
2:07
Beroemde Poezenboot kraakt en lekt, honderden katten wachten op donateurs

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.