Terug

Volg Hart van Nederland

Babyvosjes uit kruipruimte opgevangen in België: 'Ze doen het goed'

Dieren

11 apr 2023, 17:43

De drie babyvosjes die met Pasen uit een Maastrichtse kruipruimte zijn gered, maken het naar omstandigheden goed. Dat laat het Natuuropvangcentrum in het Belgische Opglabbeek weten aan Hart van Nederland.

Medewerkers van de Dierenambulance kregen zondagmiddag een melding over dat de bewoners van de woning aan de Sint Lucassingel geritsel hoorden. In de kelder van de woning werd een babyvosje gevonden. Later op de dag werd een dood vosje naar boven gehaald.

Na de ontdekking op eerste paasdag hoorden bewoners van het pand aan de Sint Lucassingel in de nacht van zondag op maandag wederom geluiden uit de kelder komen. De dierenambulance heeft daarop maandagochtend vallen geplaatst. Met succes, want in de middag zaten daar de twee babyvosjes in. "Levend en wel, gelukkig", vertelde bewoonster Cleo Freriks.

Zelfstandig

Een dag later zijn de drie nog levende babyvosjes aan het aansterken in het Natuuropvangcentrum, net over de Belgische grens. "Ze doen het goed", vertelt een woordvoerder van het centrum aan Hart van Nederland. "Ze krijgen melk en zullen nog een tijdje op de intensive care blijven."

Na een tijdje zullen de babyvosjes worden overgebracht naar de buitenkooien, waar ze moeten leren om zelfstandig te overleven. "Als ze groot genoeg zijn zetten we ze weer uit, in Nederland. Maar dat duurt nog maanden."

Opnieuw babyvosjes uit Maastrichtse kruipruimte gehaald
0:59
Opnieuw babyvosjes uit Maastrichtse kruipruimte gehaald

Beeld: Track '88

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.