Terug

Volg Hart van Nederland

Aantal wilde diersoorten fors gedaald door het toedoen van mensen

Dieren

30 okt 2018, 19:23

Druk van de mens op de natuur heeft er sinds 1970 toe geleid het wereldwijde aantal populaties van wilde dieren met gemiddeld 60 procent is gedaald. Dat schrijft het Wereld Natuur Fonds in zijn Living Planet Report, een tweejaarlijkse graadmeter van de biodiversiteit.

"De hoofdoorzaak van het natuurverlies zijn menselijke activiteiten. Oprukkende landbouw en overbevissing zijn de grootste bedreigingen. Daarnaast hebben diersoorten het zwaar door stroperij, aanleg van infrastructuur, vervuiling en klimaatverandering", constateert het WNF.

Weidevogels en grutto hebben het zwaar

In Nederland zijn dierpopulaties op het platteland sinds 1990 met 40 procent gedaald. Dat is in veel gevallen toe te schrijven aan de grootschalige en intensieve landbouw. Vooral weidevogels zoals de grutto hebben het zwaar. Vrijwilligers van de Vogelwerkgroep Geesteren zijn daarom een actie gestart om de grutto te redden.

Benieuwd hoe je de vrijwilligers van de Vogelwerkgroep kunt steunen? Kijk dan op deze website.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.