Terug

Volg Hart van Nederland

32 koeien ontsnappen en vermaken zich in het dorp

Dieren

12 mei 2023, 16:57

Het was vreemd wakker worden voor bewoners van het Gelderse dorp Varsseveld. Een groep van maar liefst 32 ontsnapte koeien heeft voor flink wat opschudding gezorgd. De dames waren weggelopen van een boerderij in Westendorp. Inmiddels zijn de meeste koeien weer terecht, maar naar vijf wordt er nog gezocht.

Een politieagent vertelt aan de regionale media dat het een bijzondere ochtend is voor zowel de agenten als de Varssevelders. "Het is weer eens wat anders dan anders", aldus de agent. "We krijgen meldingen binnen dat ze gezien zijn in zowel de bebouwde kom als het buitengebied." Ook de drukke N18 vormde een risico, maar gelukkig zijn de koeien daar ingesloten en kunnen ze geen kwaad meer.

Voor het raam

De dames banjerden onder meer over de plaatselijke begraafplaats. Het is onduidelijk hoe de koeien uit hun weiland hebben kunnen ontsnappen. Bewoners en medewerkers van het rusthuis Den Es stonden in ieder geval raar te kijken toen er plotseling twee koeien voor de ramen stonden.

Zie hier hoe de koeien door het dorp wandelen:

32 koeien losgeslagen in dorp
0:50
32 koeien losgeslagen in dorp

Het zal nog even duren voordat alle koeien weer veilig terug zijn op de boerderij, maar de politie en boeren zijn vastbesloten om de vijf spoorloze koeien te vinden. Hopelijk kunnen de dieren snel weer genieten van hun groene weide en is dit avontuur snel vergeten. De politie, boeren en omstanders zijn nog hard bezig om de overgebleven koeien te lokaliseren en terug te brengen naar de boerderij. Daarbij wordt zelfs een drone ingezet.

Beeld: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.