Terug

Volg Hart van Nederland

Zo voorkom je een tekenbeet

Milieu en Gezondheid

16 apr 2018, 18:09

Nu het weer steeds beter wordt en we steeds vaker weer naar buiten trekken voor bijvoorbeeld een wandeling in de natuur, neemt ook de kans op een tekenbeet toe. Een tekenbeet kan - bij een te late constatering - leiden tot de ziekte van Lyme. Een slopende ziekte die leidt tot haaruitval, ernstige vermoeidheid en hartkloppingen.

Maar hoe bescherm je je tegen een tekenbeet?

Het RIVM heeft een paar algemene tips die kunnen helpen bij het voorkomen van een tekenbeet:

  • Blijf zoveel mogelijk op de paden en vermijd dichte begroeiing en struikgewas.

  • Draag dichte schoenen, lange mouwen en een lange broek. Stop broekspijpen in uw sokken.

  • Op lichte kleding zijn teken beter te zien.

  • Draag kleding die geïmpregneerd is met het insectenwerende middel Permitrine of spuit kleding in met een middel dat het insectwerende DEET bevat. -

  • Smeer de onbedekte huid in met middel dat DEET bevat.

Naast deze tips adviseert het RIVM mensen om zichzelf goed te controleren op tekenbeten nadat zij in het groen zijn geweest.

Teken nestelen vooral in hoog, schaduwrijk gras en dode bladeren bij bomen en struiken. Het is dus belangrijk om jezelf extra goed te controleren wanneer je zo'n omgeving hebt bezocht.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.