Terug

Volg Hart van Nederland

Wereldster Lady Gaga bedankt minister Hugo de Jonge via Twitter

Wereldster Lady Gaga bedankt minister Hugo de Jonge via Twitter

Milieu en Gezondheid

17 apr 2020, 23:06

Met een bereik van 81,2 miljoen volgers op Twitter, bedankt de wereldberoemde zangeres Lady Gaga voor de 50 miljoen euro die Nederland bijdraagt aan onderzoek naar een coronavaccin. Expliciet noemt de Amerikaanse zangeres minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) bij naam. In haar tweet zegt ze: "Bedankt Nederland en Hugo de Jonge voor jullie steun voor een coronavaccin en voor de Wereldgezondheidsorganisatie." Daarmee hoopt Gaga dat nu meer landen zullen volgen om het onderzoek financieel te ondersteunen. (Tekst gaat verder onder tweet) https://twitter.com/ladygaga/status/1251207704044920832 De Noorse stichting CEPI - de Coalition for Epidemic Prepraredness Innovations - verzamelt deze donaties uit het hele land. De stichting verwacht dit jaar ruim 800 miljoen nodig te hebben om dit doel te bereiken. Dit bedrag zal ongeveer ook nodig zijn in 2021.

Reactie

Woensdag maakte de minister in een Kamerbrief bekend dat Nederland met 50 miljoen euro steunt. Minister de Jonge reageerde op Gaga’s tweet met: "We helpen graag. Een vaccin vinden en dat snel doen is cruciaal in het wereldwijde gevecht tegen corona. We moeten samenwerken om het te laten slagen."

Eigen donatie

De wereldster leeft niet alleen mee, maar doneert zelf ook. Dit doet zij door twintig procent van de inkomsten van haar eigen beautymerk, Haus Labs, aan lokale voedselbanken in Los Angeles en New York te doneren. Daarnaast organiseert ze morgen het benefietconcert One World: Together At Home. Op dit evenement zullen Taylor Swift, Jennifer Lopez, Alicia Keys, Sam Smith, Usher en Pharrell Williams ook optreden. Het concert is te zien op MTV.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.