Terug

Volg Hart van Nederland

Wanhopige ouders vrezen gedwongen verhuizing gehandicapte zoon: 'Hij gaat een terugslag krijgen'

Milieu en Gezondheid

24 mei 2023, 23:30

Als je kind in een zorginstelling verblijft wil je als ouder het liefst zo vaak mogelijk op bezoek. Dit geldt ook voor de Haagse Ismaïl Martens, de vader van de gehandicapte Redwan, die verblijft in de instelling Zomers Hof, vlakbij zijn ouders in Den Haag. Nu in ieder geval nog wel, want binnenkort zit er een verhuizing aan te komen waardoor het voor Martens en zijn vrouw niet zo makkelijk wordt om te Redwan zien.

De instelling in Den Haag waar de zoon van Martens verblijft wordt onverwacht gesloten en de jongen verhuist naar een nieuwe locatie, die voor zijn ouders ontoegankelijk is. Beiden hebben een mobiliteitsbeperking. De moeder van Redwan is gebonden aan een scootmobiel, waarmee ze in verband met het formaat niet met het openbaar vervoer kan.

Een bezoekje aan hun zoon kost de ouders straks uren van hun dag. Het gezin hoorde pas drie weken geleden dat de jongen binnen de kortste keren vanuit Den Haag vertrekt naar de locatie in Zevenhuizen.

Er zijn meer ouders van kinderen met een serieuze zorgbehoefte die hard op zoek zijn naar de juiste aanpassingen voor hun kind, zo ook de ouders van Abdullah:

Ouders gehandicapte Abdullah krijgen maar geen vergunning voor invalidenparkeerplek
2:06
Ouders gehandicapte Abdullah krijgen maar geen vergunning voor invalidenparkeerplek

Zoeken naar gepaste oplossing

Organisatie Middin, verantwoordelijk voor de opvang van Redwan zegt graag met de ouders te willen meewerken voor een plan op de lange termijn.

"Wij begrijpen heel goed dat de ouders van de twee cliënten om wie het gaat teleurgesteld zijn. We hebben in de afgelopen maanden dan ook intensief gezocht naar een locatie waar passende zorg op het gewenste niveau kan worden voortgezet', meldt Johan van Ruijven, woordvoerder van de organisatie Middin.

"We blijven in gesprek met de ouders over de nieuwe situatie en denken bijvoorbeeld ook met hen mee over het vervoersprobleem dat door de verhuizing ontstaat. En we zoeken door, om uiteindelijk meer in de nabijheid een geschikte zorgplek te vinden."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.