Terug

Volg Hart van Nederland

Vrijwilligers naaien bijna 70-duizend mondkapjes voor minima

Milieu en Gezondheid

26 mrt 2021, 16:14

Zo'n 70.000 mondkapjes hebben de vrijwilligers van het Adam Vadercentrum in Den Haag al genaaid. In totaal willen ze er 100.000 maken, ze zijn dus al aardig op weg.

Ze begonnen in april 2020. De gemeente besloot in december dat minima gratis mondkapjes zouden krijgen en deze mondkapjes worden dus gemaakt in het Vadercentrum. Niet alleen door vaders trouwens.

Beddengoed wordt mondkapje

De mondkapjes worden gemaakt van stoffen die afkomstig zijn van bewoners in de stad. Bilal Sahih is de coördinator van het Vadercentrum. "Wij hebben mensen gevraagd om hun lakens en hoeslakens te doneren en dat hebben ze massaal gedaan. Iemand zei laatst tegen me: Ik heb mijn dekbedovertrek als mondkapje in de stad gezien", aldus Sahin.

Het mes snijdt aan twee kanten. Ze voorzien minima van gratis mondkapjes en het voorkomt eenzaamheid. De 72-jarige Eef Karis is bijvoorbeeld blij dat hij zich nuttig kan maken. Hij zat veel alleen thuis omdat zijn vrijwilligerswerk bij Resto van Harte stopte, totdat Bilal hem bij dit project betrok. Nu maakt hij drie tot vier dagen per week mondkapjes en hij vond zijn grote liefde tussen de vrijwilligers.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.