Terug

Volg Hart van Nederland

Superfan Marcel geschokt na slecht nieuws Louis van Gaal: 'Rilling over me heen'

Milieu en Gezondheid

4 apr 2022, 18:18

Het nieuws over de ziekte van Louis van Gaal slaat in als een bom bij supporters van Oranje. Zo ook bij superfan Marcel de Wijs. De liefde voor voetbal is namelijk niet het enige wat hij gemeen heeft met de bondcoach.

De bondscoach maakte zondag aan de talkshowtafel bij Humberto Tan bekend dat hij al sinds 2020 lijdt aan prostaatkanker. En met kanker heeft fan Marcel helaas ook de nodige ervaring. Hij ontdekte afgelopen september dat hij zaadbalkanker heeft.

Marcel ontving toen honderden kaartjes van andere Oranjefans en een shirt van de KNVB met handtekeningen van de spelers. "Toen ik gisteren het nieuws over Van Gaal hoorde, ging er een rilling over me heen", vertelt hij.

Ziekte stilhouden

De beslissing van Van Gaal om zijn ziekte stil te houden voor zijn team, begrijpt Marcel volledig. "Het is heel persoonlijk om te delen", vertelt hij. "Dus als hij het stil wilde houden, moest hij dat zeker doen. Zeker als het weinig effect had op zijn carrière en hij zich gewoon goed voelde."

Hij gaat verder: "Ik bewonder hem. Toen Nederland met 4-1 won van Hongarije bij een WK-kwalificatie in 2012, heb ik hem ontmoet. Ik kwam hem tegen en wilde hem feliciteren. 'Jij ook gefeliciteerd', zei hij toen. Ik heb een kwartier met hem gepraat. Het is zo'n fijne man met veel kennis. Het was een heel bijzonder moment."

In het stadion in Qatar

Nu ligt de voetbalfanaat nog in het Universitair Medisch Centrum Groningen, maar over een paar maanden staat hij net als Louis van Gaal in een voetbalstadion in Qatar. "Ik heb de kaartjes en hotelovernachtingen al geboekt", vertelt Marcel. "Het is nu afwachten hoe het verder met mijn ziekte gaat. Ik ben positief ingesteld en wil vooruit kijken."

Beeld: privéfoto Marcel

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.