Terug

Volg Hart van Nederland

Prentenboek leert kinderen te vertrouwen op hun 'buikgevoel' in strijd tegen ontvoeringen

Milieu en Gezondheid

26 mei 2023, 00:25

Jaarlijks worden er in Nederland zo'n 17.000 kinderen als vermist op gegeven bij de politie. Gemiddeld zijn dat er zo'n 46 per dag, de meesten worden gewoon teruggevonden en is er niet zoveel aan de hand. Maar helaas kennen we de verhalen waarin het wel helemaal misgaat: kinderen die door kwaadwillenden worden gelokt en erger.

Stichting AMBER Alert komt daarom op de Dag van het Vermiste Kind met het prentenboek 'Buikgevoel' dat hele jonge kinderen weerbaarder moet maken. Want hoe vertel je ze om te luisteren naar hun buikgevoel in situaties waarin zij zich ongemakkelijk of onveilig voelen en te voorkomen dat ze met de verkeerde mensen meegaan?

Bij de ontwikkeling van het prentenboek waren kinderpsychologen, gedragswetenschappers, kinderartsen, jeugdauteurs en illustratoren betrokken. Het verhaal is gebaseerd op tips voor kinderen die zijn opgesteld door vermissingsexperts van de politie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.