Terug

Volg Hart van Nederland

Na dubbele tegenslag zamelt fruitteler Michiel geld in voor kankeronderzoek

Milieu en Gezondheid

31 okt 2022, 23:28

Fruitteler Michiel Appelhof is onlangs dubbel getroffen door ellende. Er is een zeldzame kwaadaardige tumor in zijn kaakholte ontdekt. Daarnaast raakte zijn Elstar-appels beschadigd door een hagelbui. Ondanks alle rottigheid is hij positief ingesteld. Samen met zijn echtgenote Judith komt hij nu in actie om geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

Hij is met echtgenote Judith en zo'n vijftien plukkers druk bezig om 17.000 zakken van 1,5 kilo Buitenbeentjes klaar te maken voor de verkoop aan Albert Heijn. Michiel en Judith Appelhof zijn al 17 jaar leverancier van fruit aan deze supermarkt. Zij hopen zo'n 10.000 euro in te zamelen voor kankeronderzoek.

Iets terug doen

Toen bij Michiel kanker werd ontdekt in zijn kaakholte, voelde hij zich net als de Buitenbeentjes, de groente en fruit die het nét niet 'goed' genoeg zijn om op de schappen in de supermarkt te halen: "Ik voelde mij dus heel erg verbonden met die appels. Toen bedacht ik me: laat ik eens kijken of het mogelijk is om een actie te doen."

Na de diagnose komt Michiel vanzelfsprekend veel in het ziekenhuis. "Ik merkte daar heel veel gedrevenheid vanuit de artsen om mij beter te maken. Als iemand iets voor mij doet dan wil ik altijd graag iets terug doen. Zodoende ben ik op deze actie gekomen", zegt Michiel. De mensen die een Buitenbeentje kopen, steunen hiermee het UMC Utrecht met hun onderzoek naar het soort kanker die mij Michiel is ontdekt.

Bikkelhard

Toen hij zelf het slechte nieuws kreeg, voelde het bikkelhard: "Dikke pech. Je kunt het eigenlijk niet bevatten. Je hoort het altijd om je heen totdat je zelf aan de beurt bent. Zo voel ik het tenminste", vertelt Michiel verder.

Maar bij de pakken neerzitten doet hij niet. "Ik hoop minimaal 17.000 zakken te kunnen verkopen. Dan heb ik genoeg zakjes om die 10.000 euro te halen. Alles wat meer is, is mooi meegenomen. Er is nooit genoeg geld beschikbaar voor kankeronderzoek. Het gaat er mij gewoon om dat ik een slechte boodschap kreeg maar dat ik hoop dat er voor de volgenden net iets meer kennis is, zodat ze die beter kunnen helpen. Die ontwikkeling is steeds gaande. Als ik dat kan aanjagen, vind ik dat heel mooi", zegt de fruitteler.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.