Terug

Volg Hart van Nederland

Honderden kinderen blootgesteld aan autismegenezing: 'Schrikbarende cijfers'

Milieu en Gezondheid

2 apr 2024, 23:22

Met geschreeuw en geduw autisme verdrijven. Deze week lieten meerdere ouders aan de media weten dat hun kinderen zijn blootgesteld aan deze behandeling tijdens een verblijf op zorgboerderij United Souls in Wekerom. Uit cijfers blijkt het slechts het topje van de ijsberg te zijn.

Elijah Delsink houdt voor de Nederlandse Vereniging voor Autisme de klachten over autismegenezing bij. "De laatste twee jaar verzamelen we alle klachten van de zogenoemde genezingen. Het zijn schrikbarende cijfers. De teller staat nu op zevenhonderd klachten. En dan hebben we nog steeds een berg meldingen die we moeten verwerken."

PTSS

Een vrouw laat, anoniem, weten de autismegenezingen te hebben meegemaakt. "Van mijn zesde tot mijn zestiende zat ik in een kerk waar mensen met autisme werden 'genezen'. Ik ben enorm beschadigd. Toen ik uit de kerk ging had ik een zware vorm van PTSS. Ik heb mezelf beschadigd en zelfmoordpogingen gedaan."

Heb je gevoelens over zelfdoding? Praten kan opluchten. Je kan 24 uur per dag, zeven dagen per week anoniem chatten via 113.nl of bellen met 113 of 0800-0113 (gratis).

Ze is niet de enige, zo vertelt Delsink: "We zien dat ongeveer twee-derde van deze meldingen kampt met een vorm van PTSS. Het kan niet dat dit zo door gaat. Deze groeperingen beroepen zich op hun vrijheid van godsdienst, maar dit zorgt voor beschadigde mensen."

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.