Terug

Volg Hart van Nederland

Lareb: meldingen van menstruatieklachten na vaccinatie blijven binnenstromen

Lareb: meldingen van menstruatieklachten na vaccinatie blijven binnenstromen

Milieu en Gezondheid

18 okt 2021, 20:33

Bij het bijwerkingencentrum Lareb komen nog steeds meldingen van vrouwen die last hebben van menstruatiestoornissen, en tal van andere klachten, na het toedienen van het coronavaccin. Begin oktober hadden bijna tienduizend vrouwen een probleem doorgeven, twee weken later staat de teller inmiddels op zo'n veertienduizend.

Bij het Lareb zijn de binnengekomen meldingen variërend van doorbraakbloedingen, hevige menstruatie of juist het uitblijven van de ongesteldheid. Het bijwerkingencentrum is met deskundigen aan het onderzoeken of er een direct verband bestaat tussen de klachten en het vaccin.

Momenteel zit een grote groep vrouwen in onzekerheid over hun gezondheid. "Het gaat om behoorlijk wat meldingen, maar menstruatiestoornissen komen überhaupt vaak voor. En nu wordt dat gerelateerd aan de prik." zegt Lareb-directeur Agnes Kant.

Verschillende factoren

"Vaak is zo'n menstruatiestoornis tijdelijk", vertelt Kant. "Veel factoren kunnen invloed hebben op je menstruatie. Een infectie, stress een griepje. Je immuunsysteem en hormonen kunnen wel reageren op het vaccin. Als je denkt dat er iets aan de hand is ga dan naar de huisarts."

De angst dat je van het vaccin onvruchtbaar zou kunnen worden of dat er een verhoogde kans op een miskraam wil Kant graag wegnemen. "Miskramen zijn er altijd, maar dat zijn er nu absoluut niet meer dan normaal. En dit is niet iets wat we aan het vaccin kunnen linken. Ik wil nadrukkelijk zeggen dat de menstruatieproblemen niets te maken kunnen hebben met onvruchtbaarheid."

Foto: Pexels

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.