Terug

Volg Hart van Nederland

Medewerker testevenement in Utrecht heeft met corona rondgelopen tijdens experiment

Medewerker testevenement in Utrecht heeft met corona rondgelopen tijdens experiment

Milieu en Gezondheid

21 feb 2021, 11:16

Tijdens het Fieldlab-experiment, maandag in het Beatrix Theater in Utrecht, heeft een medewerker rondgelopen die op dat moment besmet was met het coronavirus. Dat bevestigt woordvoerder Tim Boersma van Fieldlab Evenementen aan Hart van Nederland na berichtgeving van RTV Utrecht. De identiteit van de persoon is niet bekendgemaakt.

"Hij of zij is de zaterdag voor het evenement nog negatief getest en moet dus daarna besmet zijn geraakt. De medewerker kreeg na het evenement in het Utrechtse Beatrix Theater klachten, liet zich testen en kreeg een positieve uitslag."

Medewerkers hielden zich wel aan coronaregels

Hoewel de bezoekers van het evenement bepaalde coronaregels mocht laten varen, werden de medewerkers van het evenement verzocht zich wel aan de anderhalve meter afstand te houden. Ook droegen zij een mondkapje.

Komende maandag volgt de uitslag van een tweede test waaruit moet blijken of deze medewerker daadwerkelijk positief is getest. De precieze betekenis van deze besmetting is volgens de Fieldlab-woordvoerder daarom nog moeilijk aan te geven. "De corona-app blijkt in elk geval goed te werken, want meerdere aanwezigen in het Utrechtse theater hebben aangegeven dat ze de waarschuwing hebben ontvangen dat ze in de buurt van een besmet persoon zijn geweest." Volgens de zegsman van Fieldlab is het onwaarschijnlijk dat de medewerker tijdens het proefcongres van maandag besmet is geraakt omdat de man of vrouw toen nog geen klachten had. "Vanwege de privacy doen bezoekers en ook medewerkers anoniem mee. Maar we weten in dit geval wel zeker dat het om een medewerker gaat, omdat de persoon zich bij ons heeft gemeld."

Coronatest

Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht was maandag bij het evenement. Ze is zaterdag negatief getest bij de voorstelling van Guido Weijers, heeft de gemeente laten weten aan RTV Utrecht. Ook staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) was erbij en wordt, net als alle andere bezoekers, dit weekend getest. Dat is onderdeel van het experiment. Fieldlabs kan niet verplichten dat mensen een coronatest moeten laten afnemen. "Veel mensen die meewerken aan het testevenement zijn bereid om zich wel te laten testen", laat Boersma weten.

Veilige evenementen tijdens coronacrisis

Sinds maandag organiseert Fieldlab Evenementen proefevenementen met honderden bezoekers. Zo wordt gekeken hoe op een veilige manier evenementen georganiseerd kunnen worden tijdens de coronacrisis.

Zaterdag was er weer een evenement van Fieldlab. Cabaretier Guido Weijers gaf onder meer in het Beatrix theater in Utrecht een voorstelling.

ANP/Redactie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.