Terug

Volg Hart van Nederland

Koningshuis blundert opnieuw met coronaregels: te veel gasten op feestje Amalia

Milieu en Gezondheid

15 dec 2021, 20:35

Opnieuw blijken de Oranjes te worstelen met de coronaregels. De achttiende verjaardag van kroonprinses Amalia is afgelopen weekend uitgedraaid op een goed bezocht feest bij paleis Huis ten Bosch, waarbij de toegestane groepsgrootte ruimschoots is overschreden.

Dat meldt De Telegraaf woensdagavond. Inmiddels heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) het feest bevestigd. Na vragen van de krant zou koning Willem-Alexander bij premier Mark Rutte (die politiek verantwoordelijk is voor het Koningshuis) hebben opgebiecht dat het "bij nader inzien niet goed was om dit zo te organiseren".

'Op laatste moment georganiseerd'

Het gaat om een verjaardagsfeestje dat zaterdag werd gehouden in het park achter het paleis. Volgens de RVD zou het "op het laatste moment" zijn georganiseerd nadat andere feestelijkheden in het paleis waren geannuleerd vanwege corona. "Amalia is vorige week achttien jaar geworden. Een belangrijk moment in haar leven", aldus de persdienst.

"Alle gasten is gevraagd een test af te nemen. Allen waren gevaccineerd. Ook hebben zij gepaste afstand in acht genomen", weet de RVD. Die informatie komt van het paleis zelf, de dienst wist pas van het feest nadat De Telegraaf er navraag over had gedaan. Later volgde nog een verduidelijking dat "het uitgangspunt was dat er gepaste afstand werd gehouden".

21 of honderd feestvierders?

Verschillende bronnen zouden tegen de krant hebben gezegd dat er zo'n honderd man op het feestje aanwezig waren. De RVD zelf houdt het op 21 uitnodigingen en niet iedereen zou bovendien zijn komen opdagen. Het advies van het kabinet om maximaal slechts vier mensen per dag op bezoek te krijgen, gold echter ook vorig week al.

Volgens de RVD was de koninklijke familie ervan overtuigd dat Amalia's verjaardagsfeestje op een verantwoorde manier door kon gaan met de genomen voorzorgsmaatregelen. Koning Willem-Alexander is daar nu dus op teruggekomen. Blijkbaar wel pas nadat De Telegraaf lucht had gekregen van de illegale coronafuif.

Vakantie naar Griekenland

Het is niet de eerste keer dat de Oranjes een scheve schaats rijden als het om de coronaregels gaat. Veel Nederlanders zijn de slecht getimede vakantie naar Griekenland nog niet vergeten. Ook de handenschuddende koning die door een versierde EK-straat liep in Den Haag kon niet op veel steun rekenen.

Bovenstaand fragment was te zien in Shownieuws

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.