Terug

Volg Hart van Nederland

Kabinet wil coronatoegangsbewijs toch uit tijdelijke wet halen

Kabinet wil coronatoegangsbewijs toch uit tijdelijke wet halen

Milieu en Gezondheid

29 apr 2022, 15:18

Het kabinet wil het coronatoegangsbewijs (ctb) toch uit de Tijdelijke wet maatregelen Covid-19 halen. Zorgminister Ernst Kuipers zei na afloop van de ministerraad dat deze maatregel uit de zesde verlenging wordt gehaald, die op 1 juni ingaat. Aanvankelijk wilde het kabinet het toegangsbewijs wel in de zogeheten gereedschapskist laten om snel weer te kunnen inzetten als de coronabesmettingen weer zouden oplopen.

In zowel de Tweede als de Eerst Kamer is echter steeds minder steun voor het ctb, bleek eerder deze maand tijdens een debat in de Tweede Kamer over de vijfde verlenging. Deze verlenging is nu gaande en loopt tot 1 juni. Het ziet ernaar uit dat de Eerste Kamer deze vijfde verlenging niet steunt. Ook de Raad van State toonde zich kritisch.

Veel weerstand tegen maatregel

Met het ctb mochten mensen tijdens de coronapandemie alleen op bepaalde locaties naar binnen als ze waren getest, gevaccineerd of aantoonbaar waren hersteld van corona. De maatschappelijke weerstand tegen de maatregel was groot.

Mogelijk wordt het ctb als mogelijke maatregel later in een tijdelijke wet gegoten en alsnog in de Wet publieke gezondheidszorg geregeld.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.