Terug

Volg Hart van Nederland

Jongeren ook in 2021 minder gelukkig en tevreden

Jongeren ook in 2021 minder gelukkig en tevreden

Milieu en Gezondheid

20 apr 2022, 08:08

Jongeren zijn tijdens de pandemie minder positief geworden over hun leven. In 2020 waren jonger al minder tevreden over hun leven en die ontwikkeling zette door in 2021. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In 2019 gaf 88 procent van de jongeren tussen de 18 en 25 jaar gelukkig te zijn. Vorig jaar was dat 81 procent. Volgens het onderzoek blijkt dat minder jongeren zeggen tevreden te zijn met hun leven. 86 procent gaf dat aan in 2019. In 2021 was dat 77 procent.

Tussen 2019 en 2021 is er een daling te zien onder alle Nederlanders van 18 jaar en ouder. In 2019 zei 89 procent gelukkig te zijn. Dat percentage is gedaald naar 86 procent.

Minder tevreden mensen

Het percentage tevreden mensen is gedaald van 87 naar 85 procent. In het onderzoek is ook gekeken hoe geluksgevoelens zijn veranderd sinds 1997. Toen heeft het CBS voor het eerst volgens dezelfde methode gemeten. Opvallend is dat jongeren een kwart eeuw geleden de gelukkigste groep waren en nu het ongelukkigst.

De onderzoekers hebben voor dit onderzoek aan volwassen Nederlanders gevraagd om hun geluk en tevredenheid een cijfer te geven. Mensen worden als tevreden of gelukkig beschouwd als ze deze aspecten een 7 geven of hoger.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.