Terug

Volg Hart van Nederland

Schoonheidsspecialiste Lynn uit Oosterhout laat 30 zonnebranddispensers plaatsen

Schoonheidsspecialiste Lynn uit Oosterhout laat 30 zonnebranddispensers plaatsen

Milieu en Gezondheid

30 mei 2022, 22:49

Bij sportverenigingen, kinderdagverblijven en scholen in Oosterhout kun je vanaf deze week gebruik maken van dispensers met gratis zonnebrand. Het is een initiatief van schoonheidsspecialiste Lynn van Gils: "Nederlanders moeten zich beter insmeren om huidkanker op latere leeftijd te voorkomen."

"Ik onderzocht hoe Nederlanders omgaan met zonnebrand smeren en ontdekte dat de meeste niet nauwkeurig zijn", vertelt Van Gils aan Hart van Nederland. "Vanuit vroeger hebben we meegekregen dat bruin zijn belangrijk en mooi is". Hier moeten we vanaf, vindt de schoonheidsspecialiste. Huidkanker neemt toe en de cijfers liegen er niet om.

Animo is groots

"Huidkanker ontwikkelt zich ongeveer bij twintig procent van de Nederlandse bevolking", vertel Van Gils. "Ik wil dit onder de aandacht brengen en pitchte mijn idee voor dispensers met gratis zonnebrand aan de gemeente Oosterhout. Ze waren meteen enthousiast en steunen mijn initiatief. Scholen, sportverenigingen - ze zijn allemaal enthousiast om een dispensers te plaatsen." Voetbalverenging TSC is de eerste die de dispensers plaatst. "Het is echt een geweldig initiatief", vertelt de voorzitter van TSC Adrie van Arendonk aan Hart van Nederland. "Uit ervaring weet ik dat het er nog te vaak bij inschiet om in te smeren. We plaatsen een dispenser bij ons op het terras - een ideale locatie wanneer je in de volle zon naar een wedstrijd kijkt en je de zonnebrand thuis bent vergeten."

Zonnebranddispensers in heel Nederland

Oosterhout maakt een primeur als eerste gemeente met maar liefst dertig zonnebranddispensers. "In Australië staat op bijna iedere hoek een paal met zonnebrand, mijn doel is om dit ook in Nederland te realiseren", vertelt Van Gils. "We moeten ons beter beschermen tegen de sterkte zon."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.