Terug

Volg Hart van Nederland

Griepgolf in Nederland zorgt niet voor toestroom aan patiënten bij huisarts

Griepgolf in Nederland zorgt niet voor toestroom aan patiënten bij huisarts

Milieu en Gezondheid

8 apr 2022, 06:39

Sinds half maart is er voor het eerst in twee jaar officieel sprake van een griepgolf in Nederland. Maar vooralsnog melden mensen met griepverschijnselen zich nog niet massaal bij de huisarts. Vanwege de coronapandemie zijn de griepcijfers niet goed te vergelijken met voorgaande jaren, zegt onderzoeksinstituut Nivel tegen NU.nl.

"We vermoeden dat veel mensen met klachten een coronatest doen en thuis gaan uitzieken als die negatief blijkt te zijn, zonder naar de huisarts te gaan. Daardoor zijn onze griepcijfers mogelijk lager dan normaal en niet goed te vergelijken met eerdere jaren", zegt Nivel-onderzoeker Mariëtte Hooiveld.

Onder epidemische grens

Ook de Landelijke Huisartsen Vereniging denkt dat veel mensen thuis uitzieken als blijkt dat hun klachten niet veroorzaakt worden door het coronavirus. Dat terwijl ze voor de coronapandemie met diezelfde klachten mogelijk wel naar de huisarts waren gegaan. "Het aantal mensen met een griepachtig ziektebeeld dat bij de huisarts komt, is strikt genomen nog steeds onder de epidemische grens", aldus Hooiveld.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.