Terug

Volg Hart van Nederland

GGD stopt met diepe neustest om kinderen te testen op corona

GGD stopt met diepe neustest om kinderen te testen op corona

Milieu en Gezondheid

26 mrt 2021, 07:34

Alle GGD'en stoppen met de diepe neustest waarmee kinderen worden getest op corona. Vanaf 4 april krijgen alle kinderen tot twaalf jaar alleen nog maar een ondiepe neustest aangeboden, in combinatie met de keeltest.

Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog.

Dat blijkt uit antwoorden van de GGD Brabant Zuidoost van donderdag, in reactie op raadsvragen van de PvdA Eindhoven. "De GGD'en worden geadviseerd om vanaf 4 april bij kinderen in de basisschoolleeftijd de midnasale test af te nemen in combinatie met de keelswab", zo staat hierin.

Korter stokje

De nieuwe landelijke lijn is afgesproken, nadat kinderartsen een oproep hiertoe deden. Volgens de kinderartsen kunnen de coronatesten ook prima met een korter stokje worden afgenomen, wat voor kinderen een stuk minder onprettig is. De GGD beaamt nu dat die testmethode vanaf 4 april landelijk zal worden ingezet.

De GGD'en hopen met de nieuwe methode de testbereidheid onder kinderen te vergroten. Voor de midnasale test worden nog wel de lange stokjes gebruikt, maar deze zullen tijdens het testen minder diep in de neus worden gestoken. Volwassenen en jongeren worden nog wel gewoon getest met een "diepe" neustest.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.