Terug

Volg Hart van Nederland

Gemengde gevoelens bij horeca na persconferentie: 'Ik kan veel meer dan vijftig gasten kwijt'

Milieu en Gezondheid

29 mei 2021, 21:01

De versoepelingen van de coronamaatregelen die vrijdag zijn aangekondigd zorgen voor veel blije reacties. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) spreekt van goed nieuws voor de branche. Toch zijn niet alle horecaondernemers even blij. Vooral ondernemers met grote terrassen balen van de beperkingen die voor hen nog altijd gelden.

Vanaf zaterdag 5 juni mogen maximaal vijftig gasten bij restaurants en cafés naar binnen. De horeca mag van 06.00 uur tot 22.00 uur open. Ook de terrassen dus, die eerder al om 20.00 uur hun stoelen binnen moesten zetten. Per terras mogen maximaal vijftig personen zitten.

'Raar'

Jerry de Vries van Foodhall MOUT in Hilversum vindt het allemaal maar raar. Op zijn terras kan hij veel meer mensen kwijt dan de toegestane vijftig. “Wij kunnen heel makkelijk meer mensen toelaten en ook afstand garanderen. Op 200 vierkante meter mogen wij maximaal vijftig mensen hebben. Twee kleine cafés die allebei een terras van 30 vierkante meter hebben mogen samen honderd mensen huisvesten”, vertelt hij aan Hart van Nederland.

De Vries gooide afgelopen september zijn zaak dicht, omdat het vanwege de coronaregels niet rendabel was de tent langer open te houden. Nu overweegt hij dat niet. "We kunnen geen steunpakketten meer krijgen, dus we moeten wel."

Niels Schipper van grandcafé Moeke in Den Bosch heeft een soortgelijk verhaal. Opvallend is dat hij pas afgelopen augustus is begonnen met zijn horecazaak. "Ik kan veel meer dan vijftig mensen kwijt. We hebben onlangs het terras uitgebreid, juist vanwege corona en afstand houden. Maar daar hebben we nu dus niets aan”, legt hij uit.

Toegangstesten

Dat er vanaf 5 juni ook gasten naar binnen mogen is niet automatisch goed nieuws voor Schipper. Want als hij meer dan vijftig mensen binnen wil mogen ontvangen moet hij gaan werken met toegangstesten. En daar zitten de gasten volgens de horecaondernemer totaal niet op de te wachten.

“Stel je wil twee keer per week een biertje drinken in een café met vrienden. Wie gaat zich nou twee keer per week laten testen? Bovendien heb ik binnen alles perfect geregeld. We hebben heel veel zijdeuren en een luchtsysteem dat iedere 12 minuten ververst." Schipper heeft nog geen besluit genomen of hij met toegangstesten zal gaan werken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.