Terug

Volg Hart van Nederland

En nu zegt ook WHO het: 'COVID-19 is niet langer internationale noodsituatie'

Milieu en Gezondheid

5 mei 2023, 17:02

Vrijdagmiddag is er een bijzondere mijlpaal aangekondigd door de World Health Organization: het coronavirus is niet langer een bedreiging voor de wereldwijde gezondheid.

30 januari 2020 werd covid-19 aangewezen door de WHO als bron van een internationale crisis, een kleine twee maanden voordat de eerste lockdown in Nederland werd afgeroepen en we een tijd vol zorgen, angst en onzekerheid in gingen.

De afgelopen anderhalf jaar hebben constant in het teken gestaan van het hervatten van het leven zoals wij dat tot 2019 kenden.

En die drie jaar met corona zagen er zo uit:

Drie jaar corona in Nederland
1:56
Drie jaar corona in Nederland

Coronavariant XBB

Sinds 22 maart is het niet meer nodig om thuis te blijven of een zelftest af te nemen bij een besmetting het het coronavirus.

Afgelopen week is gemeld dat de nieuwe coronavariant XBB zorgt voor een stijging van het aantal infecties. Dit zorgt vooralsnog niet meer tot ernstig zieken.

Dat de pandemie tot een einde is gekomen betekent niet dat de gevolgen van het virus minder ernstig zijn. Jolanda maakt deel uit van de grote groep long covid patiënten die na hun besmetting met het coronavirus chronische gezondheidsklachten heeft opgedaan.

Jolanda (52) krijgt behandeling voor long covid niet vergoed
2:03
Jolanda (52) krijgt behandeling voor long covid niet vergoed

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.