Terug

Volg Hart van Nederland

Eindsprint bij Missie 538: in totaal ruim 4,2 miljoen opgehaald in strijd tegen kinderkanker

Milieu en Gezondheid

23 dec 2022, 16:29

Wat een eindsprint tijdens de Missie 538, de actie die geld inzamelt voor het Prinses Máxima Centrum (PMC) in de strijd tegen kinderkanker heeft vrijdagmiddag ruim 4,2 miljoen opgehaald in de strijd tegen kinderkanker. Donderdag stond de teller nog 1,8 miljoen. Vrijdagmiddag kwam er nog veel geld bij door verschillende acties. In totaal is er 4.278.466 euro opgehaald met de actie.

Met het opgehaalde geld worden zogenoemde 'clean rooms' gerealiseerd in het PMC. Een clean room is een steriele laboratoria waar gespecialiseerde technici, onderzoekers en kwaliteitsmedewerkers onderzoek kunnen doen. De kosten voor zo'n ruimte is rond de 1,2 miljoen euro. Door de actie kunnen er nu ruim drie van deze ruimtes gebouwd worden.

Tekst gaat verder onder het Instagrambericht:

Eerder op de vrijdagmiddag tijdens een tussenstand van 2,4 miljoen werd er al blij gereageerd in de studio. Dj Coen Swijnenberg: "Het is een snelle rekensom maar met 2,4 miljoen hebben we nu officieel twee clean rooms voor het Prinses Máxima Centrum!"

Tekst gaat verder onder het Instagrambericht:

Collega Sander Lantinga spoorde mensen aan om toch nog te doneren het laatste uur. "We zijn er nog niet he, steun de actie nu het nog kan en doneer nu het nog kan", reageert Sander Lantinga. "Dit is geweldig maar het kan nog beter." Kennelijk hebben mensen daar gehoor aan gegeven.

Eerdere edities

Vorig jaar was het PMC al een van de twaalf verschillende doelen die centraal stonden tijdens Missie 538. Toen werd er geld opgehaald voor een 3D-echoapparaat. Dit jaar is voor één goed doel gekozen.

Vorig jaar werd er ruim 9 ton opgehaald voor de twaalf goede doelen. Tijdens de eerste Missie 538 in 2020 werd een bedrag van ruim 1,1 miljoen euro verzameld voor de voedselbank, goed voor ruim 223.000 voedselpakketten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.