Terug

Volg Hart van Nederland

Eén op de vijf Nederlandse vrouwen vindt één keer per jaar seks dik voldoende

Eén op de vijf Nederlandse vrouwen vindt één keer per jaar seks dik voldoende

Milieu en Gezondheid

26 okt 2021, 06:40

Een op de vijf Nederlandse vrouwen vindt één keer per jaar seks met hun partner voldoende, blijkt uit een onderzoek van de kortingscodesite Acties.nl onder 1.051 volwassen Nederlanders met een vaste relatie. Maar liefst 21 procent maakt desgevraagd bovendien liever nog wat werk af dan dat ze met hun man of vrouw de koffer induiken.

Onder de mannen verkiest slechts 9 procent een avondje werk boven een avondje seks, en slechts één elfde dan de mannelijke respondenten vindt 'een jaarlijkse beurt' meer dan genoeg.

'Verplicht nummertje'

Dat een aanzienlijk gedeelte van de vrouwen één keer per jaar seks zat vindt, komt voor de heren waarschijnlijk niet als een verrassing: 55 procent van de ondervraagde mannen zegt een hoger libido te hebben dan hun partner, tegenover 15 procent van de ondervraagde vrouwen.

37 procent van de vrouwelijke respondenten noemt seks met hun partner weleens "een verplicht nummertje" en slechts 22 procent definieert seks als één van de drie belangrijkste zaken in hun leven. Bij 41 procent van de mannen staat seks wél in hun top drie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.