Terug

Volg Hart van Nederland

Wederom druk en lange rijen op Schiphol: Tweede Kamer wil opheldering

Wederom druk en lange rijen op Schiphol: Tweede Kamer wil opheldering

Milieu en Gezondheid

16 dec 2020, 16:18

De Tweede Kamer wil opheldering van premier Mark Rutte vanwege de drukte op Schiphol de afgelopen week. Op social media zijn verschillende beelden te zien dat het op de luchthaven erg druk is. Burgemeester Marianne Schuurmans van de gemeente Haarlemmermeer zegt tegenover NH Nieuws dat de chaos op Schiphol voor een deel te verklaren is. De marechaussee heeft het namelijk drukker vanwege de verplichte gezondheidsverklaringen. Een deel van de reizigers moet een negatieve coronatestuitslag kunnen laten zien.

Toch naar Curaçao

Ook vandaag is het weer druk op de luchthaven. Bij de terminal richting Curaçao zijn veel reizigers - ondanks code oranje - van plan om vakantie te vieren op het eiland. Lees ook: FNV: ernstige problemen met veiligheid grondpersoneel Schiphol https://twitter.com/PetterMalou/status/1339165242119643137?s=20 Diverse Kamerleden hebben zich deze week al uitgelaten op Twitter over de hachelijke situatie. De verwachting is dat de situatie snel zal worden besproken in Den Haag. "Komende week bespreken en dan kom ik met vragen en concrete suggesties", laat VVD-Kamerlid Remco Dijkstra op Twitter weten. https://twitter.com/remcovvd/status/1337520356299579393?s=20 https://twitter.com/CemLacin/status/1338408795907764230?s=20

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.