Terug

Volg Hart van Nederland

Driekwart Nederlanders vindt sluiten van niet-noodzakelijke winkels een goed idee

Driekwart Nederlanders vindt sluiten van niet-noodzakelijke winkels een goed idee

Milieu en Gezondheid

13 dec 2020, 21:20

Driekwart van de Nederlanders zou het sluiten van alle niet-noodzakelijke winkels een goed idee vinden. Dat blijkt uit onderzoek van het Hart van Nederland-panel onder ruim 3000 mensen. Het kabinet komt morgen opnieuw bijeen om te praten over corona. Mogelijk wordt er een extra persconferentie ingevoerd maandag. De kans dat er nieuwe maatregelen worden aangekondigd, is dan ook groot. RTL Nieuws meldt op basis van Haagse bronnen dat het kabinet overweegt om een avondklok in te voeren tijdens de jaarwisseling. Andere maatregelen waar het kabinet aan zou denken zijn een langere kerstvakantie voor middelbare scholen, het sluiten van hotels en het sluiten van niet-essentiële winkels. De premier zei begin december dat de kerstdagen worden ontzien als er strengere coronamaatregelen worden ingevoerd. Uit het panel blijkt dat twee derde van de Nederlanders denkt dat Rutte deze belofte niet waar kan maken.

Het Hart van Nederland-panel bestaat op dit moment uit 35.000 leden. Per onderzoek wordt een deel van het panel uitgenodigd. Dat gebeurt op basis van de kenmerken van de deelnemers, zoals politieke voorkeur, geslacht, woonplaats, leeftijd. Alle onderzoeken vinden plaats onder begeleiding van opiniepeiler Maurice de Hond.

Beeld: ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.