Terug

Volg Hart van Nederland

Gommers pleit ineens voor compleet ander coronabeleid: 'De hele covid is peanuts'

Gommers pleit ineens voor compleet ander coronabeleid: 'De hele covid is peanuts'

Milieu en Gezondheid

29 dec 2021, 21:07

Maakt Diederik Gommers een ommezwaai? De ic-arts vindt nu dat jongeren niet langer de dupe mogen zijn van de strenge coronamaatregelen. "Ik bedoel: alle jongeren worden er helemaal niet ziek van. Waar hebben we het over? Het is toch een virus van niks eigenlijk."

UPDATE: Diederik Gommers heeft inmiddels via Instagram gereageerd op zijn uitspraken die debatcentrum De Balie deelde via Twitter. Via Instagram stelt hij: "Het is totaal niet mijn intentie om minachtend te doen over het virus of te suggereren dat het niks voorstelt." Volgens het OMT-lid zijn zijn uitspraken uit context geplaatst.

Gommers deed de opvallende uitspraken in een livestream van debatcentrum De Balie in Amsterdam. Daar wordt woensdagavond in samenwerking met het nieuwe journalistieke platform Nieuwskamer het speciale programma 'Jong zijn in 2021' gehouden, over de gevolgen van de coronacrisis op jongeren.

(Tekst gaat verder onder tweet)

Eind november pleitte Gommers, tevens lid van het Outbreak Management Team (OMT), nog voor "keiharde maatregelen" vanwege de toen dreigende 'code zwart' in de ziekenhuizen. "Als er onverhoopt een groot tekort ontstaat op de ic van bemande bedden, kan het niet zo zijn dat mensen nog kunnen winkelen en de kroeg in kunnen", zei hij destijds.

'Jongeren worden niet ziek'

Inmiddels lijkt de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC) dus een draai te hebben gemaakt. "We hadden vorig jaar gehoopt dat als we gevaccineerd zijn, we perspectief kunnen bieden aan jonge mensen. Maar nu zijn we twee jaar verder en dat is er nog steeds niet", bekende hij tijdens de livestream.

Gommers vindt nu dat in het coronabeleid een onderscheid gemaakt moet worden tussen jongeren en ouderen. De ic-arts benadrukt dat jongeren tot nu toe bijna niet ziek worden van een besmetting het virus. "We sluiten elkaar op, maar we worden er eigenlijk helemaal niet ziek van", zei hij over de jonge mensen die nu gedwongen worden om thuis te zitten.

Het 57-jarige OMT-lid wil daarom dat jongeren met een stappenplan komen over hoe er weer versoepeld kan worden. Gommers vergeleek de coronacrisis tot slot met de klimaatverandering. "Dat is vele malen groter dan covid en dan maken we ons druk om de covid", zucht de expert. "Ik vind dat echt peanuts. De hele covid is peanuts."

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.