Terug

Volg Hart van Nederland

Cybercriminelen vallen website Prullenbakvaccin.nl aan

Cybercriminelen vallen website Prullenbakvaccin.nl aan

Milieu en Gezondheid

23 dec 2021, 13:24

Kwaadwillenden proberen de site prullenbakvaccin.nl plat te leggen door de systemen te bestoken met verkeer. Ondanks die ddos-aanvallen lukt het tot nu toe om de site in de lucht te houden, zeggen de mensen achter de site na berichtgeving van RTL Nieuws. Ze hebben een virtuele 'verkeersregelaar' voor de site gezet om overbelasting te voorkomen.

Prullenbakvaccin.nl laat zien welke praktijken in Nederland vaccindoses over hebben. Mensen die graag een boosterprik willen krijgen, kunnen daar dan naartoe gaan. De beheerders weten niet of de aanvallen worden uitgevoerd door mensen die tegen vaccineren zijn of door mensen die het voor de lol doen.

Doelwit van aanvallen

De site is aan het begin van de vaccinatiecampagne in het leven geroepen om te voorkomen dat overgebleven vaccindoses aan het einde van de dag zouden worden weggegooid. Ook toen was de site doelwit van ddos-aanvallen en die waren nog veel groter. Op sommige momenten kwamen er toen 3000 bezoekers per seconde. Dat waren niet alleen mensen die gevaccineerd wilden worden, maar ook gekaapte computers die massaal de site bestookten. Nu trekt de site maximaal zo'n 200 bezoekers per seconde.

De drukte komt ook door systemen die volautomatisch informatie van de site willen halen. Dit zijn mensen die zelf ook zo'n site op poten willen zetten. Zij hebben geen kwade bedoelingen, aldus de beheerder van prullenbakvaccin.nl.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.