Terug

Volg Hart van Nederland

Familielid Nederlandse coronapatiënt Loon op Zand: 'Hij wil er snel weer bovenop komen'

Familielid Nederlandse coronapatiënt Loon op Zand: 'Hij wil er snel weer bovenop komen'

Milieu en Gezondheid

28 feb 2020, 07:21

De man uit Loon op Zand die besmet is met het coronavirus vierde afgelopen dagen carnaval in Loon op Zand. "Hij is familie van mij en ik heb hem maandag nog gezien. Hij wordt goed verpleegd en wil er snel weer bovenop komen", laat een familielid weten aan Hart van Nederland. De 56-jarige man uit Loon op Zand werd woensdag met ziekteverschijnselen bij het Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg opgenomen. De man was voor zijn werk op een beurs in Noord-Italië geweest, samen met andere mensen uit het dorp. "Veel meer mensen uit Loon zijn op die beurs in Millaan geweest," vertelt het familielid. Of die andere mensen ook het virus hebben opgelopen, is nog niet duidelijk.

Carnaval

De GGD meldt dat nog wordt onderzocht met wie de man precies in contact is geweest. "Wel klote dat het net met carnaval is, want de kans op grote uitbraak in Loon op Zand is dan wel wat groter," vertelt het familielid. De kans dat met carnaval andere mensen heeft besmet is namelijk een stuk aannemelijker. Lees ook: Dit is wat we weten over het nieuwe coronavirus De corona-patiënt maakt volgens zijn familie zich geen zorgen. "Het is een nuchtere man die niet bang is voor een griepje. Ik maak me weinig zorgen. Gezonde mensen gaan er niet zomaar aan dood. Hij is een keiharde werker. Lieve familieman die voor zaken veel in Italië is." De man heeft een leerbedrijf in het dorp en is volgens zijn familielid een gerespecteerd inwoner van het dorp. "Het is een gouwe vent die keihard werkt voor z'n familie."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.