Terug

Volg Hart van Nederland

Eenmalige coronabonus voor IKEA-medewerkers om inzet en toewijding

Eenmalige coronabonus voor IKEA-medewerkers om inzet en toewijding

Milieu en Gezondheid

29 okt 2021, 16:52

Een financiële meevaller voor de medewerkers van Ingka Group, oftewel het moederbedrijf van IKEA. Al het personeel wereldwijd krijgt een eenmalige coronabonus van de werkgever. Het bedrijf doet dit om de medewerkers te bedanken voor hun inzet en toewijding tijdens de crisis.

Ingka trekt in totaal 110 miljoen euro uit voor de bonus. De Nederlandse vestigingen ontvangen voor de 6000 medewerkers ruim 4,5 miljoen van dat bedrag. De bonus per fulltime medewerker kan oplopen tot 850 euro bruto. Ter vergelijking dat zijn ruim 21 Billy-boekenkasten (standaard uitvoering) of ruim 120 kilo aan Zweedse gehaktballetjes.

Inclusieve verlofregeling

De Zweedse meubelgigant maakte tijdens de begindagen van de crisis snel een omslag naar onlineverkoop. Omdat dit zo soepel verliep en het voor de medewerkers en klanten veilig kon blijven, willen ze het personeel daar nu dus een extraatje voor geven.

Ook gaat de Nederlandse tak van IKEA de arbeidsvoorwaarden voor het personeel verbeteren. Het loon gaat omhoog, er komt een nieuwe cao, de pensioenregeling zal verbeterd worden en ook komt er een 'inclusieve verlofregeling'. Tot slot zal ook de werk-privébalans aangepakt worden, zodat medewerkers meer inspraak hebben over de roosters.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.