Terug

Volg Hart van Nederland

Besmettingscijfers steeds sneller omlaag: deze week bijna gehalveerd

Milieu en Gezondheid

5 apr 2022, 07:27

De piek van de omikrongolf lijkt steeds verder achter ons te liggen. Het aantal nieuwe coronabesmettingen is namelijk gedaald tot het laagste niveau sinds begin dit jaar. Dat blijkt uit de wekelijkse corona-update van gezondheidsdienst RIVM.

Tot hoever het aantal positieve tests precies is gezakt, wordt later op de dag duidelijk in de corona-update. Vorige week dinsdag meldde het RIVM dat het in de zeven dagen ervoor in totaal 222.366 nieuwe gevallen had geregistreerd. Dat was toen 29 procent minder dan de week ervoor.

Daling gaat steeds sneller

Sindsdien is de daling alleen maar sneller gegaan. In de zes dagen erna zijn ongeveer 115.000 positieve tests geregistreerd, gemiddeld ruim 19.000 per dag. Al die lijn doorzet, kan het nieuwe weekcijfer uitkomen op 130.000 tot 140.000. Dat zou het laagste aantal sinds begin januari zijn. Vergeleken met vorige week zou het zelfs om een daling van 40 procent gaan.

De grote vraag is of de snel afnemende besmettingscijfers komen doordat daadwerkelijk minder mensen corona hebben opgelopen, of doordat mensen minder zin hebben om naar de teststraat te gaan. Vanaf volgende week maandag hoeven mensen niet meer langs de GGD na een positieve zelftest, maar mogelijk doen sommigen dat nu al niet meer.

Tekst: Hart van Nederland/ANP / Bovenstaande reportage is eerder uitgezonden

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.