Terug

Volg Hart van Nederland

Brabantse ziekenhuizen overwegen om kerstverlof van personeel terug te vragen

Brabantse ziekenhuizen overwegen om kerstverlof van personeel terug te vragen

Milieu en Gezondheid

11 dec 2020, 18:22

De Brabantse ziekenhuizen zitten flink in de maag met de komende kerstperiode. Als het aantal coronabesmettingen blijft stijgen bestaat er een kans dat ze het personeel moeten vragen om hun kerstverlof terug te geven. ''Als de druk de komende weken aanhoud, is dat misschien de enige uitkomst'', vertelt een woordvoerder van ziekenhuisdirecteur Bart Berden tegen Hart van Nederland. Hoewel er een kans bestaat dat het personeel gevraagd wordt om hun kerstverlof terug te geven, is dat nu nog niet aan de orde. ''Er ligt nog niets vast, wel maken we ons zorgen'', vertelt de woordvoerder verder. "Het aantal zieken ligt hoog, ook onder ons personeel. En we hebben toch mensen nodig in de zorg."

Zware kerstperiode

Tegen Omroep Brabant vertelde directeur Berden dat het vooruitzicht van een zware kerstperiode is zowel fysiek als emotioneel belastend voor het ziekenhuispersoneel. "De medewerkers willen met kerst graag bezig zijn met andere dingen dan hard werken. Maar we hebben het zwaar te halen deze kerst. Het kan dus zijn dat we toch een beroep moeten doen op medewerkers om te komen werken." Berden rekent het even voor. De coronabesmettingen stijgen weer de laatste dagen en Brabant is nog steeds een van de koplopers in ons land. Berden ziet met lede ogen aan dat we ons steeds minder aan de maatregelen houden. ''Die maatregelen zijn op zich voldoende, maar we volgen ze onvoldoende op. Dat zie je aan bijvoorbeeld de pinbetalingen en de locatiegegevens die techbedrijven als Google en Apple leveren.'' ANP/ Redactie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.