Terug

Volg Hart van Nederland

Achttien vuurwerkslachtoffers, onder wie twee kinderen, naar Oogziekenhuis

Achttien vuurwerkslachtoffers, onder wie twee kinderen, naar Oogziekenhuis

Milieu en Gezondheid

1 jan 2024, 07:34

Achttien mensen zijn tijdens de jaarwisseling naar het Oogziekenhuis in Rotterdam gebracht omdat ze oogletsel hebben opgelopen door vuurwerk. Onder hen zijn twee kinderen, laat het ziekenhuis maandagochtend weten.

Een persoon is geopereerd en vijf anderen worden in de loop van de ochtend geopereerd. De helft was omstander. Onder de gewonden zijn twee kinderen. Beide zijn jonger dan 12 jaar.

De 25-jarige Teun Martens verloor een oog toen een buurman hem een stuk vuurwerk in zijn handen drukte. Hij leeft inmiddels al bijna een jaar met een kunstoog:

Teun verloor oog door vuurwerk, twijfelt toch over nut landelijk verbod
2:09
Teun verloor oog door vuurwerk, twijfelt toch over nut landelijk verbod

Vorig jaar waren er rond dezelfde tijd zeventien mensen binnengebracht bij het Oogziekenhuis.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.