Terug

Volg Hart van Nederland

Aantal coronapatiënten in ziekenhuis stijgt naar ruim 300

Aantal coronapatiënten in ziekenhuis stijgt naar ruim 300

Milieu en Gezondheid

10 okt 2023, 15:13

Voor het eerst sinds eind april liggen meer dan driehonderd mensen met een coronabesmetting in het ziekenhuis. De totale bezetting is dinsdag opgelopen tot 315 positief geteste mensen, zestien meer dan een dag eerder. Dat komt naar voren uit de cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Het aantal opgenomen coronapatiënten kwam bijna een maand geleden boven de 200 uit. Daarna volgde een stilstand, de bezetting bleef hangen op ongeveer 220. Maar in de afgelopen anderhalve week zijn er netto honderd patiënten in de ziekenhuizen bijgekomen.

Na bijna drie jaar sinds het uitbreken van de coronapandemie kunnen mensen terugkijken op deze bizarre periode:

Nederland staat stil bij coronapandemie: 'Leven was zo basaal geworden'
1:58
Nederland staat stil bij coronapandemie: 'Leven was zo basaal geworden'

Vrijwel alle positief geteste mensen liggen op de verpleegafdelingen. Dat betekent dat hun klachten redelijk mild zijn.

In de afgelopen dag zijn 81 mensen met coronaklachten in een ziekenhuis beland. Dat is de hoogste instroom sinds eind april.

Oogje in het zeil

Het is niet bekend hoeveel mensen het coronavirus onder de leden hebben. Dat wordt niet meer bijgehouden sinds het einde van het grootschalige testprogramma. De overheid houdt nog wel een oogje in het zeil door het aantal virusdeeltjes in het rioolwater te meten. Die concentraties zijn sinds de zomer wat toegenomen, maar vergeleken met vorig jaar is het niveau veel lager.

Dat er een coronagolfje kon komen, was al verwacht: in het najaar gaan zulke virussen vaker rond. Daarom kunnen mensen van 60 jaar en ouder sinds vorige week een nieuwe boosterprik halen. Ook andere mensen met een kwetsbare gezondheid komen in aanmerking voor de prik.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.